Dieta bez glutenu i nabiału

Cena za dzień:  od 60 zł

  • Zamówienia na kolejny tydzień przyjmujemy do piątku do godz. 20.00
  • Karmimy Was od poniedziałku do piątku:)
  • Godziny dostawy: 19.00-23.00 ( dzień przed)

300,00 1820,00 

| Minimum 5 dni

Dieta Standard to doskonały wybór dla osób, które pragną prowadzić zdrowy tryb życia bez konieczności samodzielnego planowania posiłków.
Skierowana do wszystkich, którzy cenią sobie zróżnicowane, smaczne i zbilansowane menu, pozwala na osiągnięcie i utrzymanie wymarzonej sylwetki
oraz poprawę samopoczucia. Dieta Standard opracowana jest przez nasze dietetyczki kliniczne, które z dbałością bilansują diety.

Cechy i zalety naszej diety:

  • Zróżnicowane menu: Każdego dnia oferujemy szeroki wachlarz smaków, inspirowanych kuchniami z całego świata.
    Nasze potrawy są przygotowywane z najwyższej jakości składników, co gwarantuje nie tylko smak, ale i wartości odżywcze.
  • Zbilansowane posiłki: Dieta Standard dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych – białka, węglowodanów,
    tłuszczów, witamin i minerałów.
    Dzięki temu zapewnia energię na cały dzień, wspiera zdrowie oraz pomaga w osiąganiu celów sylwetkowych.
  • Indywidualne podejście: Każdy z naszych klientów ma możliwość dostosowania kaloryczności diety do swoich potrzeb.
    Oferujemy różne warianty kaloryczne, dzięki czemu nasza dieta jest odpowiednia zarówno dla osób aktywnych fizycznie,
    jak i tych, które prowadzą bardziej siedzący tryb życia.
  • Świeże i naturalne składniki: W naszej kuchni korzystamy tylko z najświeższych produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców.
    Unikamy przetworzonej żywności, sztucznych dodatków i konserwantów.
  • Dieta dostępna jest także w wariancie bez nabiału. Jeśli eliminujesz te produkty zgłoś nam przy zamówieniu lub skontaktuj się z naszą dietetyczką tel. 780 500 173

ZIMOWA PROMOCJA:

KUP DIETĘ NA 4 TYGODNIE,  SKORZYSTAJ Z RABATU 12%

KOD: ZIMA

 

Menu

ZIMOWA PROMOCJA:

KUP DIETĘ NA 4 TYGODNIE,  SKORZYSTAJ Z RABATU 12%

KOD: ZIMA

 

Menu 02.12-06.12

 

Poniedziałek

  • Zielone placuszki z czosnkiem niedźwiedzim, pietruszką i warzywnym twarożkiem
  • Ciasto mandarynkowe
  • Butter Chicken z ryżem
  • Sałatka carpacio z parmezanem
  • Tabbouleh z kaszą bulgur

 Wtorek

  • Frittata z warzywami
  • Aromatyczny krem z cukinii i soczewicy
  • Chrupiący kurczak w panierce z pieczonymi warzywami i surówką Kolesław
  • Chia pudding z brzoskwinią, migdałami i nutą korzennych przypraw
  • Warzywny wrap z szynką, serem i ziołowym dressingiem

 Środa

  • Bułka z pieczonym indykiem i pesto
  • Waniliowy budyń z musem owocowym
  • Rozgrzewająca zupa gulaszowa
  • Ciasteczka owsiane
  • Sałatka z pieczonym burakiem i mozzarellą

 Czwartek

  • Hummus marchewkowy z pieczywem żytnim i warzywami
  • Owsianka z pieczonym jabłkiem i cynamonem
  • Kruchy schab z kaszą i blanszowanymi warzywami
  • Koktajl rozgrzewający
  • Pieczone bataty z gzikiem

 Piątek

  • Naleśniki z twarożkiem i konfiturą śliwkową
  • Sałatka z jajkiem i kaparami
  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym, ziołowym puree i kolorową sałatką z rzodkiewką
  • Komosanka z winogronami
  • Zupa krem z papryki

 

Menu 25.11-29.11

 

PONIEDZIAŁEK

  • Kolorowe muffinki z warzywami i makaronem
  • Owsianka z jogurtem i owocami
  • Potrawka z kurczaka z marchewką
  • Ciasto drożdżowe z owocami
  • Kanapki z pomidorową pastą ala hummus

WTOREK

  • Sałatka z serem pleśniowym, granatem i grzankami
  • Ciasteczka owsiane z owocami
  • Kotlety warzywno-mięsne z ziemniakami i surówką z kapusty
  • Zupa ogórkowa
  • Ryż na mleku z sosem pomarańczowym

ŚRODA

  • Kanapki z hummusem i warzywami
  • Koktajl owocowy
  • Makaron z kurczakiem i warzywami
  • Muffinka
  • Sałatka z kaszą, burakiem i fetą

CZWARTEK

  • Pieczywo pełnoziarniste z zieloną pastą i warzywami
  • Czekoladowe brownie z kremem kokosowym
  • Pierś z kurczaka z cukinią
  • Pieczona gruszka z serem pleśniowym
  • Pomidorowa pizzola z kurczakiem z purre selerowo-ziemniaczanym

PIĄTEK

  • Racuchy z jabłkiem i musem z malin
  • Sałatka makaronowa z pesto i serem camembert i żurawiną
  • Faszerowana papryka
  • Sernik
  • Ryba po grecku

 

Menu 12.11-16.11

 

Wtorek

  • Pancaces z jabłkiem i serkiem cynamonowym
  • Koktajl rozgrzewający z pomarańczą
  • Gyros z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty
  • Zupa kalafiorowa
    Kanapki z roladą z szynki i suszonych pomidorów

Środa

  • Sałatka z jajkiem i sosem jogurtowym
  • Ciasteczka owsiane z galaretką
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym i mizerią
  • Warzywne słupki z pastą pieczarkową
  • Ratatuj

Czwartek

  • Bułeczki z kolorowym pastami
  • Drożdżówka z owocami sezonowymi
  • Duszony kurczak z kolorowym ryżem
  • Warzywa korzeniowe z bazyliowym pesto
  • Sałatka z buratą i pieczoną brzoskwinią

Piątek

  • Kanapki z wege smalczykiem i twarożkiem
  • Owsianka z jogurtem i mandarynką
  • Marokańska sałatka z kaszą bulgur i kolendrą
  • Warzywa z czerwonym pesto
  • Kolorowe placuszki z różowym dipem

 

Menu 04.11-08.11

 

Poniedziałek

  • Kolorowe omleciki z suszonymi pomidorami
  • Jesienny koktajl
  • Kaszotto warzywne
  • Zupa cebulowa z grzankami i serem
  • Sałatka z indykiem z sosem mango

Wtorek

  • Kanapki z serem pleśniowym i warzywami
  • Ciasteczka czekoladowe
  • Zapiekanka z szarpanym kurczakiem
  • Drożdżówka z sezonowymi owocami
  • Faszerowana cukinia

Środa

  • Dyniowa tarta z serem
  • Carpacio z z kalarepy z dressingiem musztardowym
  • Rolada z piersi indyka z rozmarynowym puree
  • Galaretka cytrynowa z mandarynkami
  • Bułeczki z serem, szynką i warzywami

Czwartek

  • Wytrawne muffinki z sosem ziołowym
  • Różowy pudding chia z porzeczką
  • Makaron z kurczakiem i jarmużem
  • Zupa dyniowa

Piątek

  • Kolorowe kanapeczki z pastami
  • Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini
  • Burgery z indyka z warzywnymi plackami
  • Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i kaczką
  • Słodkie kotleciki z serkiem wiśniowym

 

Menu 21.10-25.10

 

Poniedziałek

  • Rolada z serka wiejskiego, jajek z warzywami i pesto
  • Owsianka z jogurtem i owocami
  • Szaszłyk z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i dipem oliwkowym
  • Czekoladowe ciasteczka z jogurtem
  • Ryżowa sałatka z kurczakiem

Wtorek

  • Kanapki z serkiem i warzywami
  • Budyń waniliowy
  • Makaron z wołowiną i warzywami
  • Drożdzówka z serem
  • Stroganow z pieczarkami i

Środa

  • Omlet z sezonowymi owocami
  • Sałatka z makaronowa z serem i paomidorami
  • Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną
  • Ciasteczko z owocami
  • Kanapki z kolorowymi pastami i warzywami

Czwartek

  • Kanapki z twarożkiem, pastą i warzywami
  • Cytrynowy pudding z chia
  • Pancaces z serkiem
  • Sezamowy kurczak z chrupiącymi warzywami i ryżem
  • Kisiel owocowy
  • Pieczona pietruszka z sosem alili

Piątek

  • Bułeczki z serem pleśniowym, szynką i warzywami
  • Koktajl rozgrzewający
  • Ryba pod kołderką z kaszą
  • Zupa jarzynowa z kalarepą
  • Makaronowa uczta grecka

 

Menu 14.10-18.10

 

Poniedziałek

  • Gofry ziemniaczane z sosem pieczarkowym i szynką
  • Żółty koktajl rozgrzewający
  • Makaron z kurczakiem i sosem porowym
  • Pistacjowy sernik na zimno
  • Kanapki z serkiem twarogowym, szynką i warzywami

Wtorek

  • Kanapki z pastą jejeczną i warzywami
  • Muffinka czekoladowa
  • Ryż z warzywami i kurczakiem po azjatyckim
  • Zupa ze świeżych ogórków
  • Kopytka na słodko ze śmietanką

Środa

  • Pate z wątróbek drobiowych z pistacjami i pieczywem
  • Czerwony koktajl
  • Grilowana łopatka z masłem czosnkowym i sałatką z rukoli
  • Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
  • Gofry z serkiem waniliowym i owocami

Czwartek

  • Bułka pełnoziarnista z pastami i warzywami
  • Jogurt owocowy
  • Pieczone udka ze śliwką i boczkiem
  • Barszcz ukraiński
  • Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Piątek

  • Jajko sadzone z fasolką szparagową i pieczywem
  • Ciasteczka owsiane z owocami
  • Łazanki z kapustą
  • Galaterka z owocami leśnymi
  • Pomarańczowy makaron z serem

 

Menu 07.10-11.10

 

Poniedziałek

  • Zielone placuszki z czosnkiem niedźwiedzim, pietruszką i warzywnym twarożkiem
  • Ciasto z owocami
  • Butter chicken z ryżem
  • Rozgrzewający koktajl kokosowy z mango
  • Tabbouleh z kaszą bulgur

Wtorek

  • Szakszuka z warzywami
  • Aromatyczny krem z cukinii i soczewicy
  • Chrupiący kurczak w panierce z pieczonymi warzywami i surówką z młodej kapusty
  • Chia pudding z musem z gruszki, migdałami i nutą korzennych przypraw
  • Warzywny wrap z szynką, serem i ziołowym dressingiem

Środa

  • Kanapki z marchewkowym hummusem i warzywami
  • Deser ryżowy z cynamonem i jabłkami
  • Kruchy schab w sosie własnym z kaszą i surówką z kiszonych ogórków
  • Słodko-kwaśny koktajl z wiśnią
  • Pieczone bataty z twarożkiem i warzywami

Czwartek

  • Bułka z pastrami i grillową marynatą
  • Waniliowa owsianka z jogurtem i borówkami
  • Orientalny kurczak z warzywami i makaronem
  • Galaretka owocowa
  • Caprese z pieczonym burakiem i mozzarellą

Piątek

  • Kolorowe naleśniki z twarożkiem i konfiturą owocową
  • Sałatka z jajkiem i kaparami
  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym, ziołowym puree i kolorową sałatką z rzodkiewką
  • Baton musli
  • Krem z pieczonej papryki z pełnoziarnistymi grzankami

 

Menu 30.09-04.10

 

Poniedziałek

  • Sałatka z indykiem i kanapki z serem
  • czerwony koktajl rozgrzewający
  • Kopytka z kotletem drobiowym i surówką
  • Ciasteczko z owocami
  • Zupa kalafiorowa

Wtorek

  • Bajgiel z serem pleśniowym, szynką i warzywami
  • Muffinka
  • Spaghetti bolognese
  • Pudding chia z owocami
  • Sałatka z buratą i nektarynką

Środa

  • Sałatka z mozzarellą
  • Owsianka z owocami
  • Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną i sałatką z ogórków
  • Paluchy pełnoziarniste z warzywami
  • Zupa dyniowa z kurczakiem i kolendrą

Czwartek

  • Kolorowy omlet na grzance
  • Ciasteczka owsiane z jogurtem
  • Leczo z ryżem
  • Zielony koktajl rozgrzewający
  • Kanapki z serem i pastani

Piątek

  • Kanapki z serem żółtym, szynką i warzywami
  • Owsianka z czerwonym jogurtem
  • Łosoś z pieczonymi warzywami
  • Szarlotka
  • Sałatka z kaszą gryczaną , warzywami i serem camembert

 

Menu 23.09-27.09

 

Poniedziałek

  • Kanapki z pastą twarogowo łososiową i warzywami
  • Koktajl z mango
  • Kluski śląskie z potrawką z kurczaka
  • Ciasto marchewkowe
  • Zupa krupnik

Wtorek

  • Bajgiel z serem żółtym, szynką i warzywami
  • Owsianka z owocami
  • Placuszki cukiniowo-ziemniaczane z jogurtem
  • Pieczone jabłko z orzechami i serkiem malinowym
  • Meksykańskie tacos z salsą mięsno-warzywną

Środa

  • Pizzerki z kurczakiem i pieczarkami
  • Drożdżówka z owocami
  • Bitki wołowe z ziemniakami i surówką z kapusty
  • Serniczek z galaretką owocową
  • Kaszotto z groszkiem i cieciorką

Czwartek

  • Roladki z serkiem i szynką
  • Zupa z czerwpną soczewicą
  • Pierogi z mięsem
  • Owsiane ciasteczka z jogurtem cynamonowym
  • Ziemniaczane babeczki z sosem tzatziki

Piątek

  • Rogal z konfiturą i twarożkiem
  • Sałatka z jajkiem
  • Kotlety rybne z pure i surówką kolesław
  • Pieczone brzoskwinie z szynką parmeńską
  • Sałatka z pesto

 

Menu 09.09-13.09

 

Poniedziałek
  • Omleciki owsiane z pieczarkami
  • Sałatka burakiem, mozzarellą
  • Pierś z kurczaka z puree z batata
  • Galaretka z malinową pianką
  • Makaron z leczo
 
Wtorek
  • Sałatka z kurczakiem
  • Zielony koktajl
  • Pulpeciki drobiowe z komosą i buraczkami
  • Śliwki pod kruszonką
  • Bagietka z mozzarellą i warzywami
 
Środa
  • Kanapki z kolorowymi pastami
  • Serniczki z owocami
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną
  • Zupa pomidorowa
  • Czerwony naleśnik z konfiturą
 
Czwartek
  • Kanapki z szynką, serem i warzywami
  • Czerwony koktajl odżywczy
  • Gołąbki z sosem pomidorowym
  • Tarta ze śliwkami
  • Sałatka ryżowa
 
Piątek
  • Sałatka z mozzarellą i pieczywem pełnoziarnistym
  • Warzywne talarki z pastą hummus
  • Dorsz z ryżem i sałatką
  • Mus owocowy
  • Sałatka jajeczno-brokułowa

 

Menu 16.09-20.09

 

Poniedziałek
  • Twarożek z pieczywem i warzywami
  • Owsianka z jogurtem i owocami
  • Leczo z fasolą i kaszą
  • Warzywne słupki z pastą awokado
  • Kanapki z pomidorową pastą ala hummus
 
Wtorek
  • Sałatka Cezar z grzankami
  • Deser chia mango
  • Klopsiki z sosem koperkowym, puree i buraczkami
  • Kanapka z serem i warzywami
  • Zielony naleśnik z twarożkiem i musem owocowym
 
Środa
  • Kanapki z hummusem i warzywami
  • Koktajl owocowy
  • Makaron z kurczakiem
  • Owsiane ciasteczka
  • Sałatka z kaszą, burakiem i fetą
 
Czwartek
  • Pieczywo pełnoziarniste z zieloną pastą i warzywami
  • Czekoladowe brownie z kremem kokosowym
  • Roladki mięsne z warzywami, serem i ogórkiem kisoznym, surówka z cukinii i marchewki
  • gruszka z serem pleśniowym
  • Pieczona dynia z serkiem ziołowym i orzechami
 
Piątek
  • Kanapki z pastą jajeczną i warzywami
  • Sałatka makaronowa z pesto i fetą
  • Pstrąg z pieczonymi warzywami
  • Koktajl sirtuinowy
  • Zapiekanka pod serową pierzynką

 

WRZEŚNIOWA PROMOCJA:
KUP DIETĘ NA 4 TYGODNIE, SKORZYSTAJ Z RABATU 12%
Kod rabatowy: WRZESIEŃ

Ilość posiłków

4, 5

Kaloryczność

1500, 1700, 2000, 2500, 3000

Opakowanie

Bio, Standard

Ilość tygodni

1, 2, 3, 4

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dieta bez glutenu i nabiału”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Program Dieta Przeciwzapalna HIT

Dieta oparta na modelu diety śródziemnomorskiej

Od ponad 10 lat prowadzimy największe w województwie lubuskim Centrum Dietetyki Klinicznej, pomagając tysiącom pacjentów odzyskać zdrowie i poprawić komfort życia. 

Jeśli odczuwasz pogorszenie funkcjonowania organizmu, bóle głowy, wahania ciśnienia, problemy ze snem, stres czy dolegliwości układu pokarmowego i skórne i nieustannie słyszysz diagnozę, że "taka twoja uroda", nie musisz się z tym godzić. 

Przez lata zmagałyśmy się z uciążliwymi dolegliwościami, które skłoniły nas do poszukiwań skutecznych rozwiązań – dziś wiemy, co naprawdę pomaga, i chcemy podzielić się tym z Tobą. 

Dieta przeciwzapalna to prosty sposób na smaczne i szybkie posiłki. Dieta idealna dla Was - osób zapracowanych, żyjących w pośpiechu i stresie, które chcą zadbać o zdrowie bez spędzania godzin w kuchni. 

Nasza przeciwzapalna dieta to rozwiązanie skierowana do osób, które na co dzień zmagają się w przewlekłą chorobą zapalną, czy wieloma dolegliwościami tj.: wzdęcia, bóle głowy, zaburzenia koncentracji, mgła umysłowa.

Dieta specjalistyczna antyhistaminowa

W procesach zapalnych bierze udział wiele związków, w tym histamina - mała amina o dużym znaczeniu. Histamina odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu naszego ciała. Gdy histamina występuje w odpowiednich ilościach, nie stanowi problemu, ale jej nadmiar prowadzi do zaburzeń. Zbyt duże spożycie produktów bogatych w histaminę lub tych, które zwiększają jej wydzielanie, to oczywiście prosta droga do tego, by tej aminy było w organizmie zbyt dużo.

Nasza specjalistyczna dieta niskohistaminowa to rozwiązanie, którego szukasz!

Dzięki naszej pomocy możesz odzyskać równowagę i prawidłowe działanie organizmu. 

Więcej informacji znajdziesz na stronie: foodmedcentrum.pl oraz w naszym ebooku

DEDYKOWANE ROZWIĄZANIA

Catering dietetyczny

GreenFit to specjalistki z zakresu dietetyki, sportu i technologii żywienia, których pasją jest zdrowe gotowanie i karmienie najbliższych. Stawiamy przede wszystkim na jakość, wyjątkowy smak i wygląd przygotowywanych przez nas dań. Stawiamy na synergię pomiędzy lokalnymi dostawcami, producentami wysokiej jakości żywności oraz ekspertami w zakresie dietetyki.

catering dietetyczny zielona góra

Pomożemy Ci wybrać najlepsze rozwiązania w oparciu o Twoje potrzeby.

Konsultacja dietetyczna
+48 514 255 559

Email
dietetyk@greenfitcatering.pl

Koszyk
Scroll to Top