Dieta Przeciwzapalna HIT

Cena za dzień:  od 70 zł

  • Zamówienia na kolejny tydzień przyjmujemy do piątku do godz. 20.00
  • Karmimy Was od poniedziałku do piątku:)
  • Godziny dostawy: 19.00-23.00 ( dzień przed)

350,00 1920,00 

| Minimum 5 dni

Dieta Przeciwzapalna HIT (dieta niskohistaminowa) to doskonały wybór dla osób, które pragną prowadzić zdrowy tryb życia bez konieczności samodzielnego planowania posiłków.
Skierowana do osób, które na co dzień zmagają się w przewlekłą chorobą zapalną, czy wieloma dolegliwościami tj.: wzdęcia, bóle głowy, zaburzenia koncentracji, mgła umysłowa. Dieta przeciwzaplna i niskohistaminowa HIT została stworzona przez dietetyczki kliniczne z wieloletnim doświadczeniem. Dieta ta pozwala na osiągnięcie i utrzymanie wymarzonej sylwetki
oraz poprawę samopoczucia.

Cechy i zalety naszej diety:

  • Silny potencjał antyoksydacyjny: Każdego dnia oferujemy szeroki wachlarz smaków, inspirowanych kuchniami z całego świata.
    Nasze potrawy są przygotowywane z najwyższej jakości składników, co gwarantuje nie tylko smak, ale i wartości odżywcze.
  • Eliminacja wyzwalaczy: Dieta Przeciwzaplana HIT dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych – białka, węglowodanów,
    tłuszczów, witamin i minerałów, przy jednoczesnej eliminacji produktów mogących potencjalnie wzmagać stany zapalne w organizmie.
  • Indywidualne podejście: Każdy z naszych klientów ma możliwość dostosowania kaloryczności diety do swoich potrzeb.
    Oferujemy różne warianty kaloryczne, dzięki czemu nasza dieta jest odpowiednia zarówno dla osób aktywnych fizycznie,
    jak i tych, które prowadzą bardziej siedzący tryb życia.
  • Świeże i naturalne składniki: W naszej kuchni korzystamy tylko z najświeższych produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców.
    Unikamy przetworzonej żywności, sztucznych dodatków i konserwantów.
  • Dieta bez laktozy/ bez pszenicy/ bez drożdży/ z ograniczeniem HIT wyzwalaczy
  • Dieta dostępna jest także w wariancie bez nabiału oraz bez glutenu. Jeśli eliminujesz te produkty zgłoś nam przy zamówieniu lub skontaktuj się z naszą dietetyczką tel. 780 500 173

ZIMOWA PROMOCJA:

KUP DIETĘ NA 4 TYGODNIE,  SKORZYSTAJ Z RABATU 12%

KOD: ZIMA

Menu

ZIMOWA PROMOCJA:

KUP DIETĘ NA 4 TYGODNIE,  SKORZYSTAJ Z RABATU 12%

KOD: ZIMA

 

Menu 02.12-06.12

 

Poniedziałek

  • Zielone placuszki z czosnkiem niedźwiedzim, pietruszką i warzywnym twarożkiem
  • Ciasto z ciemnoczerwonymi owocami
  • Butter Chicken w wersji HIT z ryżem
  • Sałatka z kozim serem
  • Tabbouleh z komosą

Wtorek

  • Frittata z warzywami
  • Aromatyczny krem z cukinii i soczewicy
  • Chrupiący kurczak w panierce z pieczonymi warzywami i surówką Kolesław
  • Chia pudding z brzoskwinią, migdałami i nutą korzennych przypraw
  • Warzywny wrap z szynką, serem i ziołowym dressingiem

Środa

  • Bułka z pieczonym indykiem i pesto
  • Waniliowy budyń z musem owocowym
  • Rozgrzewająca zupa gulaszowa
  • Ciasteczka owsiane
  • Sałatka z pieczonym burakiem i mozzarellą

Czwartek

  • Hummus marchewkowy z pieczywem żytnim i warzywami
  • Owsianka z pieczonym jabłkiem i cynamonem
  • Kruchy schab z kaszą i blanszowanymi warzywami
  • Koktajl rozgrzewający
  • Pieczone bataty z gzikiem 

Piątek

  • Naleśniki z twarożkiem i konfiturą śliwkową
  • Sałatka z jajkiem i kaparami
  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym, ziołowym puree i kolorową sałatką z rzodkiewką
  • Komosanka z winogronami
  • Zupa krem z papryki

 

Menu 25.11-29.11

 

PONIEDZIAŁEK

  • Kolorowe muffinki z warzywami i makaronem
  • Granola z jogurtem i owocami
  • Potrawka z kurczaka z marchewką
  • Ciasto ucierane z owocami
  • Kolorowe kanapeczki z pastami

WTOREK

  • Sałatka Cezar z grzankami
  • Deser chia z porzeczką i aronią
  • Kotlety warzywno-mięsne z ziemniakami i surówką z kapusty
  • Rozgrzewająca zupa ze świeżych ogórków
  • Ryż na mleku z sosem owocowym

ŚRODA

  • Makarowono-warzywne muffinki
  • Antyoksydacyjny koktajl rozgrzewający
  • Czarny makaron z kurczakiem i warzywami
  • Ciasto śliwkowe pod chmurką
  • Sałatka z kaszą jaglaną, burakiem i fetą

CZWARTEK

  • Bezglutenowe bułeczki z zieloną pastą i warzywami
  • HIT Brownie fasolowe z karobem i kremem kokosowym
  • Królewska pierś z kolendrową cukinią
  • Pieczona gruszka z serem
  • Pizzola z kurczakiem z purre selerowo-ziemniaczanym

PIĄTEK

  • Racuchy z jabłkiem i musem z malin
  • Sałatka z granatem, jarmużem i migdałami
  • Faszerowana papryka
  • Pistacjowe serniczki
  • Ryba po grecku

 

Menu 18.11-22.11

 

PONIEDZIAŁEK

  • Sałatka z mozzarellą i sosem balsamico
  • Tapioka z marakują i maliną
  • Danie chińskie
  • Zupa minestrone
  • Tortilla z warzywami z ziołowym sosem

WTOREK

  • Kanapki  z zieloną pastą jajeczną i warzywami
  • Sałatka ala Cezar
  • HIT spaghetti
  • Sernik z wiśniami
  • Zapiekanka makaronowa

ŚRODA

  • HIT  szakszuka
  • Antyoksydacyjny koktajl czerwony
  • Złocisty kurczak z groszkowym puree i buraczkami
  • Szarlotka
  • Bułeczki z serkami, szynką i warzywami

CZWARTEK

  • Naleśniki z konfiturą i serkiem
  • Sałatka z serem haloumi i pieczarkami
  • Risotto z cukinią i indykiem
  • Różowa komosanka

PIĄTEK

  • Tosty z jajkiem i warzywami
  • Koktajl z mango
  • Miruna z sosem śmietanowo-pieczarkowym
  • Kolorowa sałatka makaronowa
  • Bruscietta z burratą i warzywami

 

Menu 12.11-16.11

 

Wtorek

  • Pancaces z jabłkiem i serkiem cynamonowym
  • Koktajl rozgrzewający
  • Gyros z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty
  • Zupa kalafiorowa
  • Kanapki z roladą z szynki i szparagów

Środa

  • Sałatka z jajkiem i sosem jogurtowym
  • Ciasto kruche z owocami i galaretką
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym i mizerią
  • Warzywne słupki z pastą pieczarkową
  • Ratatuj

Czwartek

  • Bułeczki z kolorowym pastami
  • Koktajl sitruinowy
  • Duszony kurczak z kolorowym ryżem
  • Warzywa korzeniowe z bazyliowym pesto
  • Sałatka z burratą i pieczoną brzoskwinią

Piątek

  • Kanapki z wege smalczykiem i ziołowym serkiem
  • Komosanka z kaki
  • Marokańska sałatka z kaszą bulgur i kolendrą
  • Roladki z pokrzywą i łososiem
  • Kolorowe placuszki z różowym dipem

 

Menu 04.11-08.11

 

Poniedziałek

  • Kolorowe omleciki
  • Rozgrzewający koktajl
  • Kaszotto warzywne
  • Zupa cebulowa z grzankami
  • Sałatka z indykiem i sosem mango

Wtorek

  • Kanapki z pastą śródziemnomorską i kolorową sałatką
  • Pudding z tapioką i musem z gruszki
  • Zapiekanka z kaczką
  • Ciasto serowe
  • Faszerowana cukinia

Środa

  • Dyniowa tarta z serem
  • Carpacio z z kalarepy z dressingiem musztardowym
  • Rolada z piersi indyka z rozmarynowym puree
  • Deser pistacjowy z maślaną kruszonką
  • Zupa krem z pokrzywy

Czwartek

  • Wytrawne muffinki z sosem ziołowym
  • Różowy pudding chia z porzeczką
  • Makaron z kurczakiem i jarmużem
  • Zupa dyniowa
  • Kolorowe kanapeczki z pastami

Piątek

  • Greckie kanapki
  • Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini
  • Burgery z indyka z warzywnymi plackami
  • Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i kaczką
  • Słodkie kotleciki z serkiem wiśniowym

 

Menu 21.10-25.10

 

Poniedziałek

  • Rolada z serka wiejskiego, jajek z warzywami i pesto
  • Granola z jogurtem i owocami
  • Szaszłyk z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i dipem oliwkowym
  • Domowe Raffaello
  • Ryżowa sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami

Wtorek

  • Kanapki z dipem buraczanym
  • Budyń waniliowy
  • Makaron alio olio z wołowiną i jarmużem
  • Ciasto marchewkowe
  • Stroganow z pieczarkami

Środa

  • Owsiany omlet z sezonowymi owocami
  • Sałatka z makaronowa z serem i oliwami
  • Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną
  • Bezglutenowe ciasteczka maślane z owocami
  • Kanapki z kolorowymi pastami i warzywami

Czwartek

  • Kanapki z twarożkiem, pastą i warzywami
  • Pudding z chia
  • Różowe pancaces z serkiem
  • Sezamowy kurczak z chrupiącymi warzywami i ryżem
  • Kisiel owocowy
  • Pieczona pietruszka z sosem alili

Piątek

  • Bułeczki z tapenadą i warzywami
  • Koktajl rozgrzewający
  • Ryba pod kołderką z kaszą
  • Zupa jarzynowa z kalarepą
  • Makaronowa uczta grecka

 

Menu 14.10-18.10

 

Poniedziałek

  • Gofry ziemniaczane z sosem pieczarkowym i szynką
  • Żółty koktajl rozgrzewający
  • Makaron z kurczakiem i sosem porowym
  • Pistacjowy sernik na zimno
  • Spaghetti z cukinii

Wtorek

  • Kanapki z pastą jejeczną i warzywami
  • Ciasto ucierane z malinami i bezą
  • Ryż z warzywami i kurczakiem po azjatyckim
  • Zupa ze świeżych ogórków
  • Kopytka dyniowe na słodko ze śmietanką

Środa

  • Pate z wątróbek drobiowych z pistacjami i pieczywem
  • Czerwony koktajl
  • Grilowana łopatka z masłem czosnkowym i sałatką z rukoli
  • Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
  • Gofry z serkiem waniliowym i owocami

Czwartek

  • Sałatka z fetą, batatem i granatem
  • Koktajl sitruinowy
  • Pieczone udka ze śliwką i boczkiem
  • Barszcz ukraiński
  • Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Piątek

  • Jajko sadzone z fasolką szparagową i pieczywem
  • Smotie bowl
  • Łazanki z kapustą
  • Galaterka z owocami leśnymi
  • Pomarańczowy makaron z serem

 

Menu 07.10-11.10

 

Poniedziałek

  • Zielone placuszki z czosnkiem niedźwiedzim, pietruszką i warzywnym twarożkiem
  • Bezglutenowe ciasto z owocami
  • Butter Chicken w wersji HIT z ryżem
  • Rozgrzewający koktajl kokosowy z mango
  • Tabbouleh z komosą

Wtorek

  • Frittata z warzywami
  • Aromatyczny krem z cukinii i soczewicy
  • Chrupiący kurczak w panierce z pieczonymi warzywami i surówką z młodej kapusty
  • Chia pudding z brzoskwinią, migdałami i nutą korzennych przypraw
  • Warzywny wrap z szynką, serem i ziołowym dressingiem

Środa

  • Kanapki z marchewkowym hummusem i warzywami
  • Deser ryżowy z cynamonem i jabłkami
  • Kruchy schab w sosie własnym z kaszą i surówką z blanszowanymi warzywami
  • Słodko-kwaśny koktajl z wiśnią
  • Pieczone bataty z twarożkiem i warzywami

Czwartek

  • Bułka z indykiem i sosem ziołowym
  • Waniliowa jaglanka z jogurtem i borówkami
  • Polędwiczki drobiowe w sosie koperkowym
  • Bezglutenowe ciastka z migdałami
  • Caprese z pieczonym burakiem i mozzarellą

Piątek

  • Bezglutenowe naleśniki z twarożkiem i konfiturą owocową
  • Sałatka z jajkiem i kaparami
  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym, ziołowym puree i kolorową sałatką z rzodkiewką
  • Komosanka z winogronami
  • Krem z pieczonej papryki z pełnoziarnistymi grzankami

 

Menu 30.10-04.09

 

Poniedziałek

  • Sałatka z indykiem, fetą i sosem mango
  • Czerwony koktajl rozgrzewający
  • Bezglutenowe Kopytka z batatów z kotletem drobiowym i surówką
  • Zielona pasta z warzywami
  • Biała zupa przeciwzapalna HIT

Wtorek

  • Kanapki z jajkiem I awokado
  • Placuszki owsiane z jabłkiem
  • Spaghetti bolognese
  • Pudding chia z owocami
  • Sałatka z buratą i nektarynką

Środa

  • Sałatka z mozzarella I warzywami
  • Bezglutenowa granola z owocami
  • Kaszotto z wołowiną
  • Bezglutenowe paluchy z warzywami
  • Zupa dyniowa z kurczakiem i kolendrą

Czwartek

  • Kolorowy omlet na grzance
  • Komosanka z owocami
  • Leczo z ryżem
  • Zielony koktajl rozgrzewający
  • Kanapki z serem i pastami

Piątek

  • Kanapki z serem kozim, czerwoną pasta I warzywami
  • Jaglanka na jogurcie z owocami
  • Łosoś z pieczonymi warzywami
  • Bezglutenowa szarlotka
  • Sałatka z kaszą gryczaną , warzywami i serkiem wiejskim
  •  

Menu 23.09-27.09

 

Poniedziałek
  • Białkowy chlebek z awokado i warzywami
  • Koktajl rozgrzewający z mango
  • Zielone kluseczki z potrawką z kurczaka
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe
  • Zupa krupnik
 
Wtorek
  • Bezglutenowy bajgiel z burakiem i serem
  • Granola z owocami leśnymi
  • Bezglutenowe placki cukiniowo-ziemniaczane z sosem ziołowym
  • Pieczone jabłko z orzechami i serkiem malinowym
  • Bezglutenowe tacos z salsą mięsno-warzywną
 
Środa
  • Bezglutenowe HIT pizzerki
  • Pudding z komosą i musem z gruszki
  • Bitki wołowe z dyniowym pure i warzywami
  • Serniczek z galaretką owocową
  • Kaszotto z groszkiem i cieciorką
Czwartek
  • Roladki z serkiem i łososiem
  • Zupa z czerwoną soczewicą
  • Pierogi bezglutenowe z kaszą gryczaną i ziołowym dipem
  • Owsiane ciasteczka z jogurtem cynamonowym
  • Ziemniaczane babeczki z sosem tzatziki
 
Piątek
  • Bananowy omlet z czerwoną konfiturą
  • Sałatka ryżowa z jajkiem i warzywami
  • Kotlety rybne z pure i surówką kolesław
  • Pieczone brzoskwinie z serkiem i dipem
  • Bezglutenowa sałatka makaronowa z pesto

 

Menu 09.09-13.09

 

Poniedziałek
  • Omleciki owsiane z pistacjowym serkiem i owocami
  • Sałatka burakiem, mozzarellą i granatem
  • Pierś z kurczaka z puree z batata
  • Galaretka z malinową pianką
  • Makaron z leczo
 
Wtorek
  • Sałatka z kurczakiem i figą
  • Zielony koktajl
  • Pulpeciki drobiowe z komosą i buraczkami
  • Śliwki pod kruszonką
  • Bagietka z mozzarellą i warzywami
 
Środa
  • Kanapki z kolorowymi pastami
  • Serniczki z owocami
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną
  • Warzywny mus z pełnoziarnistymi paluchami
  • Czerwony naleśnik z konfiturą
Czwartek
  • HIT szakszuka z bagietką
  • Czerwony koktajl odżywczy
  • Gołąbki z liściach winogron
  • Tarta ze śliwkami
  • Sałatka ryżowa
 
Piątek
  • Sałatka z mozzarellą i sosem z mango
  • Warzywne talarki z pastą hummus
  • Dorsz z sosem kurkowym
  • Mus owocowy
  • Sałatka jajeczno-brokułowa

Menu 16.09-20.09

 

Poniedziałek
  • Kolorowe omleciki
  • Bezglutenowa granola z jogurtem i owocami
  • Leczo HIT z fasolą i kaszą
  • Bezglutenowe ciasto ze śliwkami
  • Kolorowe kanapeczki z pastami
 
Wtorek
  • Sałatka Cezar z grzankami
  • Deser chia mango
  • Klopsiki z sosem koperkowym, puree i buraczkami
  • Kanapka z mozzarellą i warzywami
  • Zielony naleśnik z pistacjową pastą i musem owocowym
 
Środa
  • Gofry wytrawne z pastą i warzywami
  • Koktajl owocowy
  • Czarny makaron z kurczakiem i grzybami
  • Bezglutenowy serniczek
  • Sałatka z kaszą, burakiem i fetą
Czwartek
  • Bezglutenowe bułeczki z zieloną pastą i warzywami
  • HIT Brownie fasolowe z karobem i kremem kokosowym
  • Pulpety mięsne z warzywami i mozzarellą, surówka z cukinii i marchewki
  • Pieczona gruszka z serem halloumi
  • Pieczona dynia z serkiem ziołowym i orzechami
 
Piątek
  • Racuchy z jabłkiem i musem z malin
  • Sałatka makaronowa z pesto i fetą
  • Pstrąg z pieczonymi warzywami
  • Koktajl sirtuinowy
  • Zapiekanka pod serową pierzynką

WRZEŚNIOWA PROMOCJA:
KUP DIETĘ NA 4 TYGODNIE, SKORZYSTAJ Z RABATU 12%
Kod rabatowy: WRZESIEŃ

Ilość posiłków

4, 5

Kaloryczność

1500, 1700, 2000, 2500, 3000

Opakowanie

Bio, Standard

Ilość tygodni

1, 2, 3, 4

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dieta Przeciwzapalna HIT”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Program Dieta Przeciwzapalna HIT

Dieta oparta na modelu diety śródziemnomorskiej

Od ponad 10 lat prowadzimy największe w województwie lubuskim Centrum Dietetyki Klinicznej, pomagając tysiącom pacjentów odzyskać zdrowie i poprawić komfort życia. 

Jeśli odczuwasz pogorszenie funkcjonowania organizmu, bóle głowy, wahania ciśnienia, problemy ze snem, stres czy dolegliwości układu pokarmowego i skórne i nieustannie słyszysz diagnozę, że "taka twoja uroda", nie musisz się z tym godzić. 

Przez lata zmagałyśmy się z uciążliwymi dolegliwościami, które skłoniły nas do poszukiwań skutecznych rozwiązań – dziś wiemy, co naprawdę pomaga, i chcemy podzielić się tym z Tobą. 

Dieta przeciwzapalna to prosty sposób na smaczne i szybkie posiłki. Dieta idealna dla Was - osób zapracowanych, żyjących w pośpiechu i stresie, które chcą zadbać o zdrowie bez spędzania godzin w kuchni. 

Nasza przeciwzapalna dieta to rozwiązanie skierowana do osób, które na co dzień zmagają się w przewlekłą chorobą zapalną, czy wieloma dolegliwościami tj.: wzdęcia, bóle głowy, zaburzenia koncentracji, mgła umysłowa.

Dieta specjalistyczna antyhistaminowa

W procesach zapalnych bierze udział wiele związków, w tym histamina - mała amina o dużym znaczeniu. Histamina odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu naszego ciała. Gdy histamina występuje w odpowiednich ilościach, nie stanowi problemu, ale jej nadmiar prowadzi do zaburzeń. Zbyt duże spożycie produktów bogatych w histaminę lub tych, które zwiększają jej wydzielanie, to oczywiście prosta droga do tego, by tej aminy było w organizmie zbyt dużo.

Nasza specjalistyczna dieta niskohistaminowa to rozwiązanie, którego szukasz!

Dzięki naszej pomocy możesz odzyskać równowagę i prawidłowe działanie organizmu. 

Więcej informacji znajdziesz na stronie: foodmedcentrum.pl oraz w naszym ebooku

DEDYKOWANE ROZWIĄZANIA

Catering dietetyczny

GreenFit to specjalistki z zakresu dietetyki, sportu i technologii żywienia, których pasją jest zdrowe gotowanie i karmienie najbliższych. Stawiamy przede wszystkim na jakość, wyjątkowy smak i wygląd przygotowywanych przez nas dań. Stawiamy na synergię pomiędzy lokalnymi dostawcami, producentami wysokiej jakości żywności oraz ekspertami w zakresie dietetyki.

catering dietetyczny zielona góra

Pomożemy Ci wybrać najlepsze rozwiązania w oparciu o Twoje potrzeby.

Konsultacja dietetyczna
+48 514 255 559

Email
dietetyk@greenfitcatering.pl

Koszyk
Scroll to Top